Azmir Husić bi ponovo u Slobodu

Jedini spas i izlaz za Slobodu zove se Azmir Husić! Sloboda je poseban i drugačiji klub od svih ostalih u Premijer ligi. Nije Sloboda Sarajevo niti Željezničar, niti je Sloboda Zrinjski ili Borac, to su klubovi malo drugačije organizovani. Nema Sloboda političku podršku kao što je imaju neki klubovi u ligi, i to oni koji malo bolje poznaju dešavanja u našoj ligi, znaju o čemu govorim – izjavio je Azmir Husić za portal Sportske.ba.

Nekadašnji predsjednik FK Sloboda, danas član IO NFSBIH i “alfai omega” FK Tuzla City tako je odgovorio na novinarsko pitanje o mogućem povratku u redove “Crveno-crnih”.

– Mislim da sam dovoljno rekao kada kažem da je za Slobodu jedini izlaz Azmir Husić, kaže nekada prvi čovjek „crveno-crnih“ te dodaje:

– Ako želimo spasiti prije svega Slobodu i napraviti jedan ozbiljan i jak klub, onda sam spreman vratiti se, ali ovaj put na drugačiji način. Ne želim da to bude kao prošli put kada sam imao razne opstrukcije u radu i vođenju kluba. Ovaj put to mora biti drugačije, preuzeo bih klub ali bez uplitanja sa strane, trebamo odrediti jasno kako i na koji način če klub funkcionisati, – kazao je za Sportske.ba Azmir Husić.

Podsjećamo, FK Sloboda na pauzu otišao sa pretposljednjeg 11. mjesta i jedan je od ozbiljnih kandidata za napuštanje društva najboljih.

sportske.ba

Komentari