#EkoTour (6): Izletište Zlača (VIDEO)

Izletište Zlača je napoznatije izletište na području Tuzlanskog kantona i nalazi se na teritoriji Zaštićenog pejzaža Konjuh.

Izletište je udaljeno svega 12 kilometara od Banovića i smješteno u prelijepom ambijentu planine Konjuh. Na izletištu se nalazi nekoliko smještajnih objekata, restoran, prostor za rekreaciju, planinarske i biciklističke staze, kao i igrališta za djecu i zip line. Na samom ulazu je također moguće unajmiti bicikla.

 

Zlača se nalazi 12 kilometara od Banovića i nudi potpuni užitak za porodični ili romantični odmor. Istoimeni Hotel je okružen nedirnutom prirodom. Šetanje, uživanje u raznim sportovima, neke su od aktivnosti koje će vas zabaviti na Zlaći. Zaljubljenike prirode i planinarenja oduševiti će Zobik i planinarski dom, koji je od hotela Zlača udaljen oko pet kilometara.

Ova lokacija je naročito atraktivan za visinske pripreme sportaša, za kongrese i seminare, odmor i svaku vrstu rekreacije. Tu se može odmoriti u planinarskom domu uz čaj i čašicu razgovora s ljubaznim banovićkim planinarima, a onda nastaviti jednim od putova koji vode do vrha Konjuha. Najkraćim se stiže za dva i pol sata. Takođe u okviru Zlaće nalazi se igralište za djecu kao i staze za šetnju.

TIA/Viadinarica

 

Komentari