Fudbaleri Slobode otputovali u Medulin

Fudbaleri Slobode danas su otputovali na zimske pripreme. Ekipi su priključeni i mladi fudbaleri koji nastupaju za omladinske selekcije Fudbalskog kluba Sloboda, a sve s ciljem, kako ističu na Tušnju, afirmacija i prilagođavanja seniorskom nivou fudbala.

– Sretni smo što su svi zdravi, rekao je Nino Džambić, predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba “Sloboda”.

– Naknadno će se ekipi priključiti Said Husejinović i Mladen Veselinović. Što se pojačanja tiče, očekujemo još jednog ili dva fudbalera za koje smo rekli da ćemo dovesti. Teško je u ovom zimskom prelaznom periodu dovesti kvalitnog fudbalera. Jedan od fudbalera bi se trebao priključiti ekipi na pripremama. U Medulinu je planirano da odigramo tri pripremne utakmice i nakon toga se momci vraćaju u Tuzlu gdje će odraditi završni dio priprema pred početak proljetnog dijela sezone.

Prvotimac Saša Maksimović je zadovoljan prvim dijelom priprema. Kaže da se radilo dobro i da svi fudbaleri dobro podnose napore i da se trude da ispune zahtjeve stručnog štaba.

– Imali smo dobre treninge i ritam je bio baš zahtjevan. No, momci to dobro podnose. Sada idemo u Medulin. Osigrani su nam svi potrebni uslovi i nadam se da ćemo se još bolje spremiti i uigrati za predstojeće utakmice – reako je Maksimović.

Igrački kadar
Na pripreme su otputovala 23. igrača: Emir Jusić, Saša Maksimović, Miloš Karišik, Kenin Devedžić, Semir Bukvić, Dejan Erić, Tarik Kapetanović, Muharem Ćivić, Harun Hadžibeganović, Jasmin Osmić, Danis Bratovčić, Alen Kurtalić, Josip Balić, Fedor Predragović, Eldar Mehmedović, Dženis Beganović, Abid Mujagić, Nemanja Dragutinović, Haris Hasanović, Adi Alić, Mirsad Ramić. U sastavu stručnog štaba: Mladen Žižović (šef stručnog štaba), Adnan Jahić i Gradimir Crnogorac (asistenti), Edin Ribić (trener golmana), Edib Džafić (ekonom).

Na Medulin kupu u grupi sa Slobodom su ekipe Rudar Prijedora i Karlovac 1919. Prva utakmica će biti odigrana 30. januara protiv Karlovac 1919 sa početkom u 13 sati.

DA

Komentari