Aktuelno

Hodžiću se smiju i njegovi studenti

Vlada TK usvojila odluku o zabrani zapošljavanja rodbine. Ma jelde? Pa zar se to ne podrazumijeva, zar treba odluka za to?!

Cijeli dan nam to ne izlazi iz glave, čitamo pa nam odjekuje u ušima… Čuj ne može rodbina!

Po horizontali i po vertikali zabranjeno je premijeru Kadriji Hodžiću i ministrima zapošljavanje srodnika. Nas je stid, ne znamo da li je i njih(a).

Druga odluka o uštedi na gorivu je izazvala smijeh među kakvom-takvom intelektualnom elitom. Da li je doktor ekonomnskih nauka, kakav je premijer Hodžić, mogao osmisliti bolji model za uštede od kalkulacije na litri goriva i službenim automobilima?

Jasno da je mogao, ali valja napraviti predstavu za javnost. Misli o litri goriva, a ne misli o stotinama tužbi koje će se obijati Hodžiću i njegovim nalogodavcima u narednim mjesecima.

Kao što je Denijal Tulumović kiksao sa Dževadom Kormanom i još nekoliko prijevremeno smijenjenih direktora, pa sada Tuzlanski kanton plaća odštetu tako će Hodžić i Vlada TK plaćati odštetu za sve smijenjene direktore javnih preduzeća i agencija u toku mandata, za sve direktore osnovnih i srednjih škola.

O tome, Hodžić, ne misli, a trebao bi kao doktor ekonomskih nauka. Zar ne?

TIA

Komentari