Aktuelno

Miša Vacić govori javno ono što nam “prijatelji” šapuću tajno

Samo naivne iznenadio je istup Miše Vacića, prekodrinskog desničara, koji je prekinuo dokumentarnu izložbu “Kapija” u Beogradu.

Pobornici velikosprske agresije istu laži govore godinama. Neki to rade javno, a neki tajno…

Dovoljno je da se okrenete oko sebe i da čujete laži, da primijetite “prijatelje” kako relativiziraju zločine i genocid u Srebrenici.

Tuzla, koja se nema čega postidjeti u periodu 1992.-1995. godina, njihova je posebna meta.

Ako u Srbiji pomenete Kapiju, uslijedit će kontraodgovor – A šta je bilo 15. maja.

Šta je, doista, bilo 15. maja. Zašto se Tuzlaci, pojedini, stide tog datuma, zašto ga samo simbolično obilježavaju. Tuzla je 15. maja odbranjena, a za stradanja na Brčanskoj Malti kriv je potpukovnik Mile Dubajić.

No, to se u Tuzli tek rijetko pominje, a zastave sa ljiljanima se ne postavljaju da se ne bi relativizatori i petokolonaši uvrijedili.

Mnogi od nas su živi svjedoci šta se dogodilo 25. maja, ali propagandna mašinerija bez prestanka radi na produkciji laži. Ubijedili su većinu građana Srbije da smo, eto, sami svoju djecu pobili.

I neka vas ne iznenadi ako među vašim prijateljima ima onih koji će 25. maj povezivati sa 15. majom, koji će sumnjati u vašu priču. Oni Kapiju negiraju u tišini. U suprotnom oglasili bi se na društvenim mrežama i uputili poruke podrške porodicama i građanima Tuzle.

Oni, siguran sam, Mišu Vacića i takve likove podržavaju u tišini. Naravno ne svi, ali, nažalost, u velikoj većini DA.

Kako se boriti protiv njih. Samo istinom! Vaciće podrinjski Bošnjaci slušaju svaki dan, a svjedok sam kako moji sugrađani, pojedini, kada o tome pričam, pišem i upozoravam kažu – nemoj teških tema, nemoj o ratu.

Historija je učiteljica života. Ako neke stvari nismo naučili iz prošlosti i ne ponavljamo ih, rizikujemo da nas granata opet pogodi. Na Kapiji.

To što je idiot Vacić rekao nije toliko ni bitno. On kaže ono što misli. Čuvajte se onih koji vam iza leđa govore – oni su na Kapiji pobili sami sebe!

E. Skokić

Komentari