Podjela bodova na Tušnju

Sloboda i Borac su u meču 8. kola Premijer lige BiH večeras na Tušnju podijelili bodove odigravši neriješeno 1:1.

Nismo vidjeli pretjerano zanimljiv meč, na što smo i navikli kada igra Sloboda, koja važi za dosta tvrdu i dobru defanzivnu ekipu, koja umije da se sjajno brani. Uspjela se večeras u posljednjih 25 minuta odbraniti i sa igračem manje pošto je crveni karton zaradio Fedor Predragović.

Nije utakmica obilovala prilikama, uglavnom je Borac imao inicijativu, a Sloboda stajala iza lopte, branila se i čekala šanse iz kontranapada.

Ipak, prvu je šansu dočekala nakon katastrofalne greške golmana Borca Nikole Četkovića, koji u jednoj sasvim bezazlenoj situaciji poklanja loptu Dženisu Beganoviću.

Napadač Slobode ga prvo baca na pod lijepim lažnjakom, a onda šalje loptu u gol za 1:0. Igrala se tada tek 6. minuta utakmice.

Nakon toga je Borac pokušao izvršiti pritisak na gol na kojem stoji Semir Bukvić, ali nije uspijevao ozbiljnije zaprijetiti. Tek u 23. minuti je Zakarić šutirao sa 20 metara, ali u tom udarcu nije bilo jačine pa je loptu lako uhvatio Bukvić.

Nastavio je Borac imati inicijativu, ali Sloboda se, kako smo već i navikli od ovog tima, sjajno branila i nije dozvoljavala prave šanse Banjalučanima. Zaprijetili su još nekoliko puta Tuzlaci do kraja poluvremena iz kontranapada, ali ostalo je 1:0.

U drugom dijelu smo gledali istu sliku na terenu – Sloboda se dobro branila, a Borac imao inicijativu, ali ovaj put ju je uspio i krunisati banjalučki tim. Prvo je Begić zaprijetio sjajnim volej udarcem u 56. minuti, odbranio je to Bukvić, ali nakon izvedenog kornera glavom mrežu Slobode trese Jovanović i poravnava na 1:1!

Uslijedilo je zatišje nakon ovog gola Borca, koji je i dalje imao inicijativu, ali uzbuđenja nismo vidjeli dugo.

U 68. minuti Sloboda ostaje s igračem manje jer je Fedor Predragović zaradio drugi žuti karton, pa mu je sudac Bilbija pokazao put ka svlačionici.

Šest minuta poslije je Borac mogao do vodstva nakon šuta Lukića s desetak metara, ali je Sloboda imala dosta sreće. Lopta se odbijala od nekoliko defanzivaca Tuzlaka, te se na kraju od Jusića odbila u korner.

U sudijskoj nadoknadi veliku šansu da Borcu donese pobjedu imao je Vušurović, ali je njegov šut sa svega tri metra zaustavio Bukvić.

Do kraja je ostalo 1:1.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Sloboda – Borac 1:1 (Dž. Beganović 6′ / Jovanović 57′)

Stadion: Tušanj. Gledalaca: 2.500. Sudija: Luka Bilbija (Prijedor). Žuti kartoni: Kurtalić, Dž. Beganović (Sloboda) Ćorić, Vojnović, Zakarić (Borac). Crveni karton: Predragović (Sloboda)

Sloboda: Bukvić, A. Beganović, Devedžić, Jusić, Mehmedović (Hasanović), Kurtalić, Predragović, Maksimović, Dž. Beganović, Husejinović (Karišik) i Veselinović (Ramić (Alić)).

Borac: Četković, Jovanović, Čorić, Vojnović, Subić, Donald, Begić, Vranješ (Dujaković), Zakarić, Vušurović i Moraitis (Lukić).

Sport centar

Komentari