Privredna komora TK: Vakcinisani radnici dvije firme iz Gračanice i Doboj Istoka

Kantonalna privredna komora Tuzla i Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona su pokrenuli zajedničku akciju vakcinisanja protiv COVID-19 u privrednim subjektima na području Tuzlanskog kantona. Među firmama koje su se odmah odazvale pozivu, dostavile spiskove radnika koji žele biti vakcinisani, bile su firme “Grin” Gračanica i “Kismet” Doboj Istok. Predstavnici Zavoda i Komore su organizovali realizaciju akcije u ovim firmama i obavljeno je vakcinisanje ukupno oko 40 zaposlenih.

Značajan je ovaj broj novovakcinisanih posebno ako se ima u vidu da je na području općine Gračanica do sada 25,o3% građana vakcinisano prvom dozom a 15,45% i drugom dozom vakcine, što je prilično nezadovoljavajući procenat.
Na području općine Doboj Istok su nešto bolji pokazatelji, prvom dozom je vakcinisano 48,68% a drugom 26,26% građana.

Inače, u Komoru nastavljaju pristizati prijave sa spiskovima radnika iz privrednih subjekata sa područja Tuzlanskog kantona i akcija će biti u narednim danima nastavljena.

Komora i Zavod su ranije pozvali sve privredne subjekte da animiraju svoje uposlene da se pravovremeno vakcinišu i da na taj način doprinesu obezbjeđenju sigurnog poslovnog okruženje i smanjenju mogućnosti uvođenja restriktivnih mjera u predstojećem zimskom periodu.

Podsjetimo, vakcinacija je najdjelotvorniji način zaštite od bolesti COVID-19 i najučinkovitiji način suzbijanja širenja pandemije. Vakcinacijom protiv COVID-19 u organizam unosimo materiju koja stimuliše naš imunološki sistem da samostalno stvara otpornost (imunitet) na koronavirus. Vakcinisanjem štitite sebe i osobe s kojima živite ili s kojima dolazite u kontakt. Sve registrirane vakcine u BiH i Evropskoj uniji djelotvorno štite od težih oblika bolesti, hospitalizacije i smrtnih ishoda.

Kantonalna privredna komora Tuzla i Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona još jednom pozivaju sve privredne subjekte na području Tuzlanskog kantona, da animiraju svoje radnike, obavijeste ih o ovoj zajedničkoj akciji te spiskove svojih zainteresovanih uposlenika sa matičnim brojem (JMBG) dostave u Kantonalnu privrednu komoru Tuzla. Sve ovo s ciljem organizovanja termina za vakcinaciju na punktu za vakcinaciju u konkretnoj lokalnoj zajednici. U slučaju većeg broja zainteresovanih uposlenika, Zavod za javno zdravstvo TK će organizovati mobilni tim i vakcinaciju izvršiti u prostorijama kompanije.

Spiskove je moguće slati, i sve dodatne informacije dobiti na: e-mail adresu [email protected] ili [email protected], Kontakt telefon 035/369-550.

KO

Komentari