Sjećanje: Pet godina bez Zvonimira Banovića

Na današnji dan prije pet godina preminuo je Zvonimir Banović, istaknuti tuzlanski novinar, političar i veliki čovjek. Uvijek skroman, tih i nenametljiv u svakome je vidio dobro. Bio je fokusiran na opće dobro, uvijek spreman na kompromis kada su u pitanju političke odluke. Nastojao je čuvati i očuvati prave istinske vrijednosti boreći se za dobrobit svoga naroda.

Odlaskom Zvonimira Banovića Tuzla je mnogo izgubila, jer je mnogo učinio za ovaj grad kako kroz profesionalnu karijeru novinara tako i kroz politički angažman.

Posebno je volio pomagati mladim novinarima, osposobljavajući ih za izazove koji su pred njima.

Danas su, u povodu pete obljetnice smrti Zvonimira Banovića, članovi Županijskog i Gradskog odbora HDZ BiH Tuzla paljenjem svijeća i polaganjem vijenca odali poštovanje svom uvaženom članu i prijatelju.

Zvonimir Banović je rođen 13. siječnja 1963. godine u Tuzli. Bio je dugogodišnjeg novinar Radio postaje Soli i Hrvatskog radija Herceg Bosne, kao dopisnik Hrvatskog radija (RH) i „Slobodne Dalmacije“ (RH) za sjeveroistočnu Bosnu i Hercegovinu te kao glavni i odgovorni urednika dnevne novine „Tuzlanski list“.

Uz bogatu novinarsku karijeru Zvonimir Banović je dubok trag ostavio i na političkoj sceni obnašajući funkcije savjetnika zamjenika ministra sigurnosti BiH i savjetnika premijera Tuzlanskog kantona. Godine 2015. izabran je na funkciju predsjednika Županijskoga odbora HDZ BiH Soli koju je obnašao sve do svoje, iznenadne smrti.

Hrvatski glasnik

Komentari