Skandal u najavi: Zaposlili djecu u MUP TK, a opet birani u Nezavisni odbor

Nakon što je prethodni Nezavisni policijski odbor razriješen dužnosti Skupština Tuzlanskog kantona imenovala je nove članove tijela koje je zaduženo za praćenje rada i ocijenjivanje direktora Uprave policije MUP-a TK.

Idemo redom. Konkurs je raspisan 20. septembra 2021. godine. Izdavajamo članove 2. i 3.

Važno je znati da član Nezavisnog odbora ne smije biti član političke stranke itd. A, recimo, ne smije biti ni u sukobu interesa s radom policijskog organa i MUP, odnosno kandidat ne smije imati lični interes u policijskim poslovima…

I onda Skupština TK imenuje sljedeći Nezavsni odbor: Anita Petrović, Ivo Antić, Amela Damadžić, Suad Hasanović, Zijad Bećić, Smiljana Vovna i Hariz Šarić.

Naš izvor navodi kako su pojedini članovi iz pomenutog Nezavisnog odbora već zaposlili djecu u MUP TK što znači da su u sukobu interesa.

Dalje jedan od članova/članica je nedavno imenovan/a za člana Savjeta mjesne zajednice Mejdan, a na prijedlog SDP-a. (U našem posjedu je odluka Nataše Perić).

Ista osobu je Grad Tuzla imenovao u Nadzorni odbor JKP Tržnice – pijace. Hoće li nas ubijediti da ta persona nije član/ica SDP-a?

 

Očito je da se historija ponavlja kada je u pitanju Nezavisni policijski odbor. Stranke/partije svim silama se trude da stave rad policije pod svoju kontrolu. Vidjet ćemo hoće li to uspjeti sa aktuelnim direktorom Dževadom Kormanom, koji je razriješen svojevremeno dužnosti zbog ocjene prošlog Nezavisnog odbora. Na posao ga je vratio Sud.

E.S.

Komentari