Zmajevi se revanširali Grčkoj

Muška košarkaška repezentacija Bosne i Hercegovine se revanširala selekciji Grčke i došla do pobjede u “balonu” u Rigi rezultatom 84:69.

nakon prvog poluvremena vodi u Rigi protiv Grčke rezultatom 49:37. Zmajevi su dobro otvorili susret i poslije prve dionice imali vodstvo 26:18. Grci su sredinom drugog perioda smanjili zaostatak na -4, 37:41. Međutim bh. košarkaši serijom poena ponovo dolaze do dvocifrene razlike i na odmor odlaze sa vodstvom 49:37.

Najefikasniji u našim redovima nakon prvog dijela su bili Kamenjaš i Sulejmanović po 10 poena te Gegić i Lazić sa po 6 poena. Bh. reprezentativci u trećoj dionici su još efikasniji, te prednost iznosi i po 20 poena. U posljednji period ulazi se rezultatom 51:64 za Bosnićeve izabranike. Nedopuštaju Sulejmanović i društvo Grcima da se vrate u susret razlika ponovo raste. Susret se mirno privodi kraju za još jednu pobjedu Zmajeva u kvalifikacijama.

Najbolji bh. redovima bio je Sulejmanović sa double-double učinkom 23 poena i 13 skokova, Kamenjaš je ubacio 16, Lazić 11 poena te Roberson 10 poena. Kod Grčke Kavadas 16 i Katsivelis 12 poena.

N.S.

Komentari