Zmajice poražene od Slovenije

Završena je utakmica između Bosne i Hercegovine i Slovenije na Evropskom prvenstvu za žene. Pobjeda je pripala u samom finišu Sloveniji rezultatom 91:81.

Zmajice su dobro otvorile utakmicu i uz seriju od 8:0 u 5. minuti igre vode 15:9. Nakon čega slovenački selektor uzima time-out. Slovenija u finišu  dolazi do vodstva. Na samo kraju dionice bh. košarkašice poentiraju i sa 25:23 završavaju prvu dionicu.

Slovenke bolje otvaraju drugi period, serijom 13:0 prave preokret. Više od 4 minuta druge dionice Zmajice nisu poentirale. Agresivna igre Slovenije u ovom periodu igre, i dobar procenat šuta za tri poena. Prvo poluvrijeme završava 54:37 u korist slovenačkih košarkašica.

Bh. reprezentavike u trećem periodu nisu uspjele ugorziti vodstvo Slovenije, koja u posljednji period igre ulazi sa vodstvom 74:58. Bore se herojski Zmajice u posljednjoj četvrtini da utakmicu dovedu u rezultatsku neizvjesnost. U 37 minuti došle su na samo -4, 76:80, a potom i na -3 sa dvije ubačene trice. Sloveniji je u finišu pripala pobjeda. Bilo je i diskutabilnih sudijskih odluka. Bh. košarkašice su pokazale još jednom karakter.

Marica Gajić je ubacila 28 poena i imala 11 skokova, dok je Jonquel Jones dodala 24 poena i 10 skokova. Kod Slovenki se sa 22 poena istakla Eva Lisec

Tp

Komentari