Bitka za glasove između stranačkih/partijskih drugova i drugarica

Gradska izborna komisija Tuzla je na velikom ispitu. Naime, pojedinci iz određenih političkih opcija po drugi ili treći put traže otvaranje vreća sa glasovima i ponovno brojanje.

Mnogi od njih u predizborno vrijeme vodili su “bitku” sa protivnicima iz drugih političkih subjekata, a u postizborno vrijeme sa stranačkim/partijskim drugovima i drugaricama.

Zbog toga je, kako saznajemo, opsadno stanje u i oko SKPC Mejdan gdje se vrši brojanje glasova. Jedan od kandidata je zatražio da se po treći put broje već prebrojani glasovi kako bi osporio broj dobijenih glasova svog stranačkog kolege i kako bi se obezbijedio na listi, odnosno kako bi osigurao mandat u Gradskom vijeću Tuzla.

Dodatnu međustranačku/međupartijsku borbu dramatičnom bi moglo učiniti eventualni prelazak izbornog praga Naroda i pravde. Blizu su prelasku praga, ali je i blizu prebrojavanje svih glasova.

Struktura Gradskog vijeća će biti kako smo ranije objavili, a za sada su sigurni vijećnici iz SDP-a, SDA, SD BiH, SBB-a, Tuzlanske alternative, Naše stranke, Platforme za progres, PDA BiH… I nacionalnih manjina, ali je tu siguran izbor Nedžada Jusića.

TIA

Komentari