Edin Skokić dobitnik priznanja “Zmajevo srce”

Jučer je u organizaciji udruženja “Zmajevo srce” održana godišnja dodjela priznanja Zmajevo srce zaslužnim pojedincima i kolektivima za 2021 godinu.

Među dobitnicima je Edin Skokić, poznati bh.novinar. U svijet novinarstva ušao u novembru 1999. godine i do sada je objavio više od 20.000 autorskih tekstova.

Bio je glavni urednik portala i televizije druga.tv, a radio je za niz dnevnih novina u BiH: Večernje novine, Jutarnje novine, Nezavisne novine i Dnevni avaz.

U sportskom novinarstvu radio je za Sport marker, SCsport.ba, SportSport.ba, te portal Klix.ba. Također radio je na RTV Slon gdje je uređivao emisiju Sport plus. U izboru magazina BH Tempo 2009. godine je proglašen za sportskog novinara godine.

Bio je u uredničkom timu monografije SD Sloboda 1919-2009. Diplomirao je i magistrirao na Univerzitetu u Tuzli, a trenutno priprema doktorsku disertaciju.

Skokić je predavač na Internacionalnoj poslovno-informacionoj akademiji u Tuzli i asistent na odsjeku žurnalistike Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Priznanje dodjeljuje Udruženje građana: “Zmajevo srce” koje se dodjeljuje pojedincima za rad i doprinos društvu i zajednici.

N.S.

Komentari