GO SDP Tuzla: Politizacija je dovela do potpune dezorganizacije zdravstvenog sistema i do ugrožavanja zdravlja ljudi

Zdravstveni sistem je u krizi. Krizu je izazvalo brzo povećanje broja zaraženih korona virusom ali i loše rukovođenje zdravstvenim sistemom od strane Vlade kantona, Ministarstva zdravstva i direktora Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. Oni ne rade ili loše rade, a trpe pacijenti i medicinsko osoblje.

Direktor UKC-a Vahid Jusufović iz SD-a, je neki dan u kameru izjavio: „KRAJNJE JE VRIJEME DA SE MALO ODMAKNEMO OD KORONE I OD COVIDA I DA POČNEMO DA PRIČAMO O KAPITALNIM PROJEKTIMA.“ Medicinsko osoblje nema ni opremu ni adekvatnu zaštitu, pacijenti čekaju pred bolnicom satima, povećava se smrtnost, a on bi da se MALO ODMAKNE OD KORONE I PRIČA O KAPITALNIM PROJEKTIMA, KAO DA ODRŽAVANJE ZDRAVSTVNOG SISTEMA NIJE KAPITALNI I NAJVAŽNIJI POSAO U CIJELOME SVIJETU. UMJESTO DA SE BAVI POSLOM DIREKTORA UKC-a, JUSUFOVIĆ SE BAVI PREDIZBORNOM KAMPANJOM. Uz njega je tada bila ministrica zdravlja koja je nosilac liste DF-a za Lukavac.

NAKON ŠTO SU GRUBIM NEMAROM PROPUSTILI IZVRŠITI NABAVKU SVEGA ŠTO JE POTREBNO ZA TESTIRANJE, VAHID JUSUFOVIĆ IZ SD-a ENVERA BIJEDIĆA I MINISTRICA ČOLIĆ IZ DF-a MAHIRA MEŠALJIĆA, udružili su se u pokušaju da krivicu za svoj grubi nemar, svale na domove zdravlja. SPINOVANJE I LAŽI SU NJIHOVO SREDSTVO.

UKC Tuzla, nikada nije doživio brutalniju politizaciju od ove koju vrše šefovi SD-a Enver Bijedić i DF-a Mahir Mešalić, putem direktora Vahida Jusufovića i ministrice Dajane Čolić. Ta politizacija je dovela do potpune dezorganizacije zdravstvenog sistema i do ugrožavanja zdravlja ljudi.

TP

Komentari