Ispravka krive slike: Premijeru, možda je ova prikladnija?!

Premijer TK Denijal Tulumović je imao telefonsko uključenje u program RTV TK. Ozbiljniji analitičari, ali i obični svijet, njemu bi uputio dobronamjeran savjet: Što se više vadiš, to se više kopaš.

Krenimo redom.

Objavili smo na osnovu izvora iz vrha SDA BiH da bi Denijal Tulumović trebao podnijeti ostavku u narednoj sedmici. Dakle – TREBAO.

Naslov smo završili sa znakovima interpunkcije ?!

Takvu informaciju nikad ne bi objavili da informaciju nismo dobili od povjerljivog izvora čiji identitet nismo i nećemo otkriti ni pred sudom.

Ne posipamo se pepelom već smo zaista cijelo vrijeme objektivno izvještavali o radu Vlade TK na čijem je čelu Tulumović, izuzimajući njegovu “provalu” izrečeni u kameru FTV-a.

Optužbe da pripadamo ili smo priklonjeni bloku 18 su krajnje neutemeljene i klevetničke, a premijer je iskoristio javni prostor da iznese takve kvalifikacije, da ne kažemo laži.

Tulumović je danas, u prvom redu, derogirao Službu za odnose s javnošću Vlade TK. Ako je bilo osnova za demant valjda se to čini tim kanalima, a ne putem društvenih mreža ili je Tulumović pomislio da je Tramp pa se počeo fejzbučiti.

Okarakterizirao nas je kao “lažni medij” uprkos broju telefona i adresi istaknutoj na vidljivom mjestu. Ima li tu osnova za tužbu i da li je takvim kvalifikacijama ugrozio naše novinarske slobode i pravo na rad? Neka se raspita…

Ono što u ovom tekstu želimo još prokomentarisati i s tim završiti započetu priču o Tulumoviću je njegova tvrdnja da smo tobože izabrali namjerno sliku uz prvi tekst na kojoj je on u košulji kratkih rukava, iz mlađih dana, te da smo i to namjerno uradili s ciljem njegove degradacije.

Uvaženi premijeru Tulumoviću vašu, kako kažete sliku, iz sjedišta KO SDA ili OO SDA, nije sada ni bitno, objavili smo već nekoliko puta u različitim tekstovima i niti jednom niste reagovali. Objavili smo je, između ostalog, što je na zidu prvi predsjednik BiH, rahmetli Alija Izetbegović i za nas ta slika, kakoje vi nazivate, ima veliku simboličku vrijednost – vjerovali ili ne.

Uvažavamo vaše dugogodišnje znanje i iskustvo, rad u Vladi TK, ali vi ste večeras učinili nešto nedopustivo. Iskoristili ste medijski prostor za neargumentovane napade, ali…

Vratit ćemo se još jednom slici, kako kažete.

Upućujemo javno izvinjenje i nećemo takvu “sliku” koristiti više uz naše objave. Postavit ćemo onu koja je prikladnija za ovu priliku. Fotografiju nastalu u jednoj živniničkoj kafani na kojoj ste u društvu sa Abdurahmanom Hodžićem, Mirsadom Kukićem i Edinom Ramićem.

Tu ste stariji, a predsjednik Alija nije među živima. Ne vjerujemo da su takva kafanska sijela prolazila u njegovo vrijeme.

Ispod teksta je slika, kako je premijer naziva, kojom smo ga željeli degradirati, a gore je fotografija kojom je po našem skromnom mišljenju, Tulumović sam sebe degradirao za sva vremena.

E.S.

Komentari