Aktuelno

Manipulacija Centralnim grijanjem i kažnjavanje građana u predizborne svrhe

Saopštenjem za medije danas su se obratili prevareni kupci stanova i poslovnih prostora u SPO “15. maj” u Tuzli.

Njihovo saopštenje objavljujemo u cijelosti:

“Vlasnici stambenih jedinica u SPO 15 maj obaviješteni su od strane Centralnog grijanja Tuzla da tehnički uslovi koji su potrebni da se izvrši puštanje grijanja za stambene jedinice su konačno nakon mnogo godina čekanja ispunjeni. U svim objektima u Tuzli se započelo sa isporukom toplinske energije, ali u SPO 15 maj ne. Za gradsku upravu zločin je što kupci traže tehnički prijem i u skladu sa zakonom vrše plaćanje toplotne energije. Kazna je ubrzo uslijedila. Grijanje nije pušteno, a djeca, penzioneri i svi ostali kupci koji nemaju drugog stambenog riješenja moraju da sjede u hladnim prostorijama, prehladjuju se i izlažu nepotrebnim opasnostima odlaskom kod ljekara. Podsjećamo zbog COVID-19 se apeluje na izolaciju.

Tuzla se hvali kako ima najkvalitetnije, najsigurnije i po cijeni, za gradjane najjeftinije grijanje u BiH. Ali to je samo jedan dio priče od koje kažnjeni gradjani koji ne žele da se poklone lokalnim moćnicima i podrže njihove manipulacije javnim resursima u predizborne svrhe nemaju nikakve koristi. Bezosjećajnost gradskih bahatih birokrata je kulminirala. Gradsko vijeće kao osnivač Centralnog grijanja prati rad i razmatra izvještaje o radu Centralnog grijanja ne može ocijeniti njihov rad kao pozitivan, jer nisu ispunili uslove koje je postavio osnivač. Takodjer vijećnici se nikada nisu pitali kako i jesu li ispunjeni zaključci tj odluke gradskog vijeća iz 2017.godine a u vezi priključaka na infrastrukturnu mrežu SPO 15. maj.

Nikad nisu, a trebali su, sazvati tematsku sjednicu. Danas će UK podnjeti zahtjev za HITNU tematsku sjednicu GV a u vezi grijanja za SPO 15 maj kao i tehničkog prijema objekta. Mi tražimo da ona hitno bude održana. Jer zbog nesposobnosti i razvlačenja djeca, penzioneri i svi ostali koji drugog stambenog riješenja nemaju se pate i razboljevaju.

Treba li neko još da plati glavom???
Podsjećamo, 13 kupaca je umrlo nedočekavši da usele u svoje stanove.
Koliko nas je još potrebno da umre???”.

TIA

Komentari