Nedim Džemić: Sloboda je jedna od najmlađih ekipa

Nedim Džemić, šef stručnog štaba Slobode sumirao dosadašnji pripremni period tuzlanskog tima pred početak prvenstva BiH:

Generalna ocjena je da možemo biti zadovoljni dosadašnjim dijelom priprema. Ekipa je na okupu 25 dana, odigrali smo šest utakmica i učestvovali na dva jaka turnira. Koji su nam dali jasnu sliku kako pojedinačnih mogućnosti novih igrača. Također i da isprobamo sve taktičke varijante za koje mislimo da će odgovarati profilu našeg tima. Ono što je važno istaći jeste činjenica da je ovo jedan od najmlađih timova Slobode u posljednjih 10-ak sezona. Ako izuzmemo iskusne kapitena Lelića i Jeftića prosjek starosti tima je 21godina.
Lelić je i na posljednjem turniru pokazao da je sa pravom kapiten i lider našega tima. Uz spomenutog Jeftića koji je donio neophodno iskustvo ispod koša, posebno se istakao mladi bek Adi Alikadić, koji je već potpuno afirmisan i vidljiv je trag važne uloge koju je imao u prethodnoj sezoni”, ističe Džemić i nastavlja:

“Moramo spomenuti i povratnika u klub, našeg Almira Hasandića koji se postepeno se vraća u ritam nakon duže pauze radi povrede. Tu će trebati veliko strpljenje i odricanje svih nas a posebno njega samoga. Koliko možemo dobiti sa njim kada bude pravi o tome je suvišno govoriti. Trio Mulaomerović, Avdić i Omerović su imalo važne i dobre role u pripremnim utakmicama. Vidne su velike oscilacije što je tipično za mlade igrače sa manjkom iskustva u premijer ligi, ali i u važnijim ulogama kakva ih čeka u našem timu. Posebno želimo istaći novog organizatora a to je Joshua Scott kome naravno treba vremena da se adaptira na ligu kao sto je naša. Međutim njegov odnos prema svakom treningu i dobre partije u pripremnom periodu nam daju pravo da budemo optimisti”, zaključio je Džemić.

Izvor: BHbasket

Komentari