Aktuelno

Odgovor UK SPO 25.maj na obavjest o dostavi Ugovora preuzetih 08.10.2020.godine

Saopštenjem za javnost obratili su se stanari iz SPO 15. maj. Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti.

Dana 06.10.2020.godine g-đa Adisa Mehanović , jedan od kupaca u SPO 15.maj, dostavila vam je sve potrebne informacije tj spiskove kupaca sa svim traženim informacijama koje je inače trebao i morao dostaviti investitor (Direkcija za izgradnju i Giprom doo). Iz dobre namjere je 08.10.2020.god. preuzela ugovore i proslijedila predstavnicima etažnih vlasnika lamela u SPO 15.maj radi bržeg potpisivanja. Međutim kod preuzimanja ugovora nije bila informisana od strane Centralnog grijanja da nemate zakonsku osnovu naplate isporuke toplinske energije prije tehničkog prijema objekta.
Kada su kupci potpisivali ugovore nisu imali tu informaciju nego su neki od kupaca bili bolje upućeni u svoja prava te nisu htjeli potpisati ugovore bez osnova. Zašto onda da predaju ugovore ostali kupci koji nisu imali tu informaciju u toku potpisivanja.

Ovo je očit primjer vašeg pokušaja „zgrabi šta možeš i uzmi novac bez osnova“.

Na sastanku održanom u centralnom grijanju 14.10.2020.godine a kojem su prisustvovali predstavnici etažnih vlasnika kao i predsjednik udruženja, rečeno nam je da će se bez obzira što neki od kupaca nisu potpisali ugovore, teretiti za plaćanje i da imate osnov ta tužbu ukoliko ne budu izmirili obavezu prema vama a što je opet jedan od vaših pokušaja obmane etažnih vlasnika.

Naš zahtjev na tom sastanku je bio da niti jedan kupac ne potpiše tj ne preda potpisan ugovor ukoliko imate osnov za naplatu usluge kao i tužbu.

Takođe je dogovoreno da se ugovori koji su potpisani a i oni koji nisu, zadrže kod predstavnika etažnih vlasnika te da se predaju u Centralno grijanje nakon tehničkog prijema kako se ne bi radio dupli posao.

ZAŠTO SADA INSISTIRATE DA VAM SE PREDAJU UGOVORI I PREBACUJETE ODGOVORNOST NA KUPCE KADA STE NA KRAJU I SAMI REKLI DA VAM UGOVORI I NE TREBAJU NEGO DIREKTIVA SA VISEG NIVOA??
ZAŠTO SE JAVNO PROZIVAJU POJEDINCI KADA JE NA SASTANKU DOGOVORENO DRUGAČIJE???

TIA

Komentari