PlayStation i pokloni za djecu na intenzivnom bolničkom liječenju u UKC Tuzla

Povodom obilježavanja “Zlatnog septembra” predstavnice udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i  drugih malignih bolesti “PIPOL” posjetili su Kliniku za dječije bolesti UKC-a Tuzla, gdje su uručile donirani PlayStation4 i  prigodne pokon paketiće za mališane koji se nalaze na intenzivnom bolničkom liječenju na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju.

Mališanima  oboljelim od raka tom prilkom  uručene su i školske torbe uz prigodnu poruku “Čuvamo vam mjesto u školskoj klupi.”. Udruženje “PIPOL” brojnim aktivnostima i ove godine obilježava mjesec svjesnosti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu.

“Početkom septembra opremili smo osamdeset naših školaraca sa anatomskim školskim torbama i školskim priborom, te njihovu braću i sestre čime smo pružili ogromnu materijalnu pomoć i podršku njihovim porodicama. Sredinom septembra organizovati ćemo edukativne radionice sa mališanima predškolskog uzrasta u našem K.I.D.S. Centru,  a  putem društvenih mreža intenzivno vodimo i online kampanju “Budi Zlatna zraka i podrži borbu protiv dječijeg raka” s ciljem da razvijemo svijest  o potrebama i problemima djece oboljele od raka te da građankama i građanima ukažemo koliko je zapravo težak i mukotrpan put do ozdravljena, koji prolaze djeca oboljela od raka pa čak i nakon intenzivnog bolničkog liječenja. Djeci oboljeloj i izliječenoj od raka  potrebna je cjeloživotna materijalna i psihosocijalna podrška koju im pružamo kroz vlastite programe  skoro petnaest godina i ovom prilikom zahvaljujemo Klinici za dječije bolesti i svim građanima, organizacijama i kompanijama koje nam pomažu da širimo svjetlo u njihovom mRAKu . “ – istakla je Amra Saračević, predsjednica Udruženja

Kampanju “Budi Zlatna zraka i podrži borbu protiv dječijeg raka” možete podržati pozivom na 090 291 006 čime donirate 2 KM ili uplatom donacije na žiroračun Udruženja broj 33863 022 00 84 330. Uplate van granica BiH možete izvršiti na račun broj   IBAN BROJ RAČUNA: BA393386304805584039 SWIFT: UNCRBA 22 , primatelj: Udruženje „PIPOL“  ili putem PayPal-a: [email protected] , te putem online platforme www.humanost.ba.

Komentari