SBB Tuzla predstavio listu: Mladi, istrajni, uporni, pošteni, iskusni…

Savez za bolju budućnost Gradski odbor Tuzla predstavio je svoju kandidatsku listu za predstojeće lokalne izbore. Kampanja je počela na vrijeme, ali bez pompeznih skupova, uličnih okupljanja i sličnih stvari koje bi mogle ugroziti zdravlje stanovništva.

No, kandidati SBB-a Tuzla su svakodnevno na terenu razgovarali sa svojim sugrađanima s kojima već godinama gaje dobre i korektne odnose. Treba istaći kako se SBB Tuzla nije obračunavao sa svojim političkim neistomišljenicima saopštenjima ili armijom botova na društvenim mrežama nego je gradio konkretnu i politički korektnu kampanju.

A predstavljanje kandidata SBB-a Tuzla upriličeno je na Glavnoj autobuskoj stanici u Tuzli, mjestu koje je do marta ove godine bilo preplavljeno ilegalnim migrantima koji su formirali improvizirano naselje.

-Na ovom mjestu smo iz nekoliko razloga. Prvo, da podsjetimo građane našeg grada šta je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić uradio za sve nas. Riješio je problem za dva dana, a svi znamo da je trajao mjesecima. Nakon toga, nažalost, ponovo imamo problem migrantske krize, ali ne vidimo nikog ko želi, hoće i može da povuče poteze kakve je povukao predsjednik Radončić – kaže Sabiha Mujkanović – Mujačić, nositeljica liste SBB-a za Gradsko vijeće Tuzla i nastavlja:

-Ovdje smo i zbog činjenice da sa ovog mjesta svakodnevno odlazi armija mladih ljudi. Mi to želimo zaustaviti. Školujemo mladi kadar koji odlazi, a nama i našoj zajednici je najpotrebniji. Moramo obezbijediti uslove da mladi ostaju, da imaju zaposlenje, kvalitetniji život. Na našoj listi je 35 osoba, od čega 18 muškaraca i 17 žena, odnosno 14 mladih ljudi. Garantujem da nas odlikuje mladost, istrajnost, upornost, poštenje i iskustvo – kaže ona.

Savez za bolju budućnost Tuzla, odnosno Klub SBB-a u prethodnom mandatu, jedini je ostao u punom kapacitetu i zadržao dosljednost. Prvi su uputili inicijativu da se mjesnim zajednicama vrati status pravnog lica kako bi se novac vratio u ruke građana, a koji bi realizovali urgentne probleme na prostorima gdje žive.

-Na inicijativu zastupnika SBB-a, podsjećam one koji zaboravljaju, u Federalnom parlamentu je usvojena odluka o naknadi za rad termoelektrane na osnovu čega Tuzla svake godine inkasira više od 5 miliona KM. Mi se zalažemo da se taj novac u punom iznosu investira u toplifikaciju grada, zalažemo se da sve mjesne zajednice imaju jednak pristup centralnom grijanju, vodovodu, kanalizaciji…Zatražili smo prvi i besplatan ulazak na Panonska jezera za naše penzionere i to mnogo prije predizborne kampanje. Također, tražimo i depolitizaciju sporta. Političari i politički aktivisti mogu biti u sportu samo kao navijači – zaključuje Sabiha Mujkanović – Mujačić, nositeljica liste SBB-a Tuzla za Gradsko vijeće.

E.Sk /PO

Komentari