Srbija je konačno ušla u Bosnu

U nedjelju je otvoren most “Bratoljub”. A kako otvaranje i integrisani granični prijelaz vidi Alvir Hasanović, objasnio je to na svom Facebook profilu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine finansirala sa 14,5 miliona maraka izgradnju novog graničnog prijelaza kod Bratunca.

Ovaj granični prijelaz biće zajednička lokacija carinskih i policijskih organa Srbije i Bosne i Hercegovine, što znači da će policijske jedinice susjedne Srbije sasvim legalno moći da borave i rade na teritiriji Bosne i Hercegovine.

Iako je na teritoriji Srbije bilo sasvim dovoljno mjesta za vlastiti granični prijelaz, država Bosna i Hercegovina im je omogućila da pređu preko Drine u Bosnu. Na ovom graničnom prijelazu, sa bosanske strane, kako pišu mediji, radiće devet carinika, od toga samo jedan Bošnjak i osam Srba. Ovo je, po svemu sudeći, kriterij Mire Džakule i UIOBiH.

Dakle ne po popisu iz 1991. već po etničkom čišćenju ovdje se vrši zapošljavanje. Bošnjaci su tu samo statistička greška.

Država Bosna i Hercegovina je finansirala i dozvolila izgradnju ovog “zajedničkog” graničnog prijelaza. Na ovom graničnom prijelazu radiće skoro isključivo Srbi sa obje obale Drine.

Država Bosna i Hercegovina je dozvolila i pristala da se otvor ovog graničnog prijelaza dogodi bez ijednog bošnjačkog zvaničnika i uz isključivo pravoslavnu ikonografiju.

Država Bosna i Hercegovina je dozvolila i pristala da se naoružani policajci i službenici države Srbije kreću po teritoriji Bosne i Hercegovine.

Država Bosna i Hercegovina je pristala i dozvolila da se zastava i tabla na kojoj piše “Republika Srbija” postavi prije mosta na lijevoj obali Drine tako da neupućenim izgleda da je Drina u Srbiji a Srbija i preko Drine. Za sada samo nekoliko stotina metara ali ne trebamo se iznenaditi i kada konačno zaokruže teritoriju na lijevoj obali Drine kod hidroelektrana Perućac/ Srebrenica i Zvornik.

A.Hasanović

Komentari