U Bukinju održan “Rudar Cup 2022”

Na stadionu Rudara iz Bukinja ovog vikenda održava se „Rudar Cup 2022“. Ovaj turnir međunarodnog karaktera okupio je djecu uzrasta od 2011. do 2015. godišta. Više od 90 ekipa prijavilo se za učešće na turnir koji su podržali Grad Tuzla i lokalni sponzori.

„Ovo je jedno od najvećih prijateljstava koje mi imamo ovdje da sklapaju djeca prijateljstva širom BiH. Ovdje imamo djecu iz Federacije i Republike Srpske iz cijele BiH. Plus imamo ekipu iz Vinkovaca iz Republike Hrvatske“, rekao je Halid Ramić jedan od organizatora Rudar Cupa 2022.

Ovo je prvi turnir ovog tipa u organizaciji Rudara iz Bukinja. Organizovan je u susret velikom jubileju naredne godine, a to je 70 godina rada i postojanja ovog sportskog kolektiva.Treneri današnjih učesnika nisu krili zadovoljstvo turnirom koji je osim takmičarskog karaktera, zasnovan na međusobnom druženju djece i sklapanju novih prijateljstava.

„Meni je drago iz razloga što je ovo moj matični klub gdje sam ja svoje prve korake fudbalske počeo u Rudaru iz Bukinja. Hoću da pomognem Rudaru jer ima dosta klubova koji se gase koji nestaju. Rudar je na dobrom putu da napravi nešto da se vrati na stare staze, a drugi razlog je što su djeca tu na terenu druže se i putuju“, istakao je Samir Kuduzović trener u FK Sloboda Tuzla.

„Lijepo je vrijeme, jest malo veća temperatura ali opet mi je drago što su svi ovdje zadovoljni i svi sretni. Puno ekipa ima, odlična organizacija. Danas učestvujem sa dvije ekipe sa generacijom 2011. i 2013. tako što se tiče uspjeha zadovoljan sam ali i organizacijom što se tiče suđenja i sotalih stvari sve je na nivou“, naglasio je Amar Hasić trener u FK Budućnost Banovići

Uprkos visokoj temperaturi djeca su uživala. A Uživali su i roditelji, navijači u prelijepim potezima, golovima i zanimljivim utakmicama. Za najbolje ekipe i pojedince na turniru obezbijeđene su medalje i pehari. Svi pristuni složili su se u jednom, da je važno stvarati zdrava spoprtska rivalstva među klubovima i nova prijateljstva među djecom koja će trajati u budućnosti.

RTVTK

Komentari