Admir Čavalić: Radit ću bez naknade u Gradskom vijeću, izjavu ću ovjeriti kod notara (VIDEO)

Admir Čavalić, kandidat Stranke za BiH za Gradsko vijeće Grada Tuzle, bio je gost Tuzlanske informativne agencije Tuzlapress.  U otvorenom razgovoru sa Edinom Skokićem je između ostalog istakao:

“Prije svega, ja se volim pohvaliti jedini sam kandidat od 600 kandidata koji ima vlastiti izborni program na preko 80 stranica. Pozivam i ostale kandidate da napišu i predstave argumentovan program. Iskreno dosta mojih prijatelja mi je kazalo kako me trebaju u lokalnoj politici. Ja se deset godina bavim kantonalnom, entitetskom i državnom politikom. Kroz svoje analize, lobiranja, zagovaram neke zakone da prođu”, istakao je Čavalić i nastavio:

“Dosta ljudi mi je reklo trebamo te, tvoje znanje, tvoju stručnost i iskustvo. Možda izgedam mlad, ali sam iskusan i u političikm i u ekonomskim vodama kako bi promijenili lokalno stanje. U Tuzli je problem jer mi živimo na krilima prošlosti, naša politika je politika 90-tih godina. Sporo se stvari dešavaju, mijenjaju. Ko god proputuje BiH, region , vidio je da se gradovi mogu u pet godina transformisati, odnosno promijeniti iz temelja. Tuzla se nažalost sporo mijenja. Nas u ekonomiji uvijek interesuje trend, a ne postojeće stanje. Trend Tuzle u komparaciji sa nekim gradovima pa čak i sa nekim opštinama je negativan, što je rezultat da brojni građani Tuzle idu vani.  Ovaj grad prije svega mora biti sadržajniji, to privlačiti ljude. Radit ću bez naknade, a ako moram po sili zakonu da primim taj novac, on će da ide bilo kojoj mjesnoj zajednici u Tuzli, bilo kojem pojedincu, humanisti, za liječenje, u bilo koje humanitarne svrhe”, izjavio Čavalić.

Pogledajte opširinije šta je u videoprilogu rekao Admir Čavalić, magistar ekonomije i poznati bh. ekonomski analitičar.

TIA

Komentari