Aktuelno

“Apple” predstavio novi iPhone 12 u čak četiri varijante (VIDEO)

Apple” je na večerašnjem “Hi, Speed” online događaju predstavio dugoočekivanu novu generaciju iPhonea, a riječ je o novodizajniranim modelima iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone Pro Max i iPhone 12 mini koji podržavaju 5G mrežu.

Na početku večerašnje prezentacije novih uređaja milionima online gledalaca obratio se direktor “Applea” Tim Kuk (Cook) najavivši sjajne nove uređaje. Prvi među njima je novi pametni zvučnik HomePod Mini koji koji izgleda poput čarobne 8 kuglice.

Kako ističu iz Applea, ovo je zvučnik kompaktnog i elegantnog dizajna koji pruža nevjerovatno zvučno iskustvo. Uz to, zvučnik dolazi uz izuzetnu inteligentnu asistenciju. Dovoljno je da kažete koju pjesmu želite čuti i HomePod će je pustiti za vas.

Uz duplo brže mogućnosti skidanja i uploada te izuzetno nisku latenciju nove Appleove ljubimce odlikuju odlične specifikacije. Kao što se i špekulisalo proteklih mjeseci, američki tehno gigant redizajnirao je svoje popularne mobilne uređaje koji sada imaju takoreći kvadratni izgled sa ravnim rubovima po uzoru na iPad Pro.

Novi iPhone 12 tanji je, manji, lakši i ima manje okvire od iPhonea 11. Kako ističu iz “Applea”, iPhone 12 je čvršći od bilo kojeg staklenog pametnog telefona jer ima keramički štit koji nadilazi staklo.

Kao i prošlogodišnji iPhone 11 Pro modeli, “Apple” je izgradio sistem s tri kamere na oba iPhone 12 Pro modela za koje tvrdi da su najbolje na tržištu.

IPhone 12 Pro Max ima mogućnost optičkog zumiranja do 2,5 puta, a široki senzor kamere veći je za 47 posto. Oba Pro modela imaju mogućnost snimanja u HDR-u, uključujući podršku za direktno snimanje u Dolby Vision HDR-u.

Iphone 12 Pro modeli će biti dostupni za narudžbu od 16. novembra i to po cijeni od 999 dolara za iPhone 12 Pro, te 1.099 dolara za iPhone 12 Pro Max.

DA

Komentari