DF Tuzla: Zbog ovog smo ušli u koaliciju sa SDP-om

Pregovarački tim Demokratske fronte Tuzla, sukladno uputama i smjernicama Gradskog odbora ove stranke postigao je dogovor o učešću u parlamentarnoj većini u Gradskom vijeću Tuzle u naredne četiri godine.

“Gradski odbor DF-a je donio jasne smjernice da se ide u koaliciju sa SDP-om na bazi principa za daljnji razvoj grada Tuzle, a što će biti potpisano u narednim danima i nakon toga biti dostupno javnosti. Imamo većinu koja je dovoljna za funkcionisanje Gradskog vijeća Tuzle. Najvažniji u cijeloj priči su rezultati koje ćemo, uz korektan odnos unutar koalicije, postići na daljem razvoju grada, odnosno sve ono što ćemo tokom i na kraju mandata moći prezentirati građanima”, kazao je predsjednik Kluba vijećnika DF-a u Gradskom vijeću Tuzle Emir Ćehajić.

Kako je istakao, u DF-u očekuju da će zajedno sa partnerima iz SDP-a, Tuzlanske alternative, SBB-a, vijećnikom iz reda nacionalnih manjina ubrzano raditi na ravnomjernom razvoju grada, uz kontinuiranu saradnju sa građankama i građanima Tuzle.

˝Insistirat ćemo na očuvanju i daljem razvoju građanskog koncepta države, a Tuzla je na ponos građankama i građanima oduvijek bila jedinstven primjer takvog načina života u Bosni i Hercegovini, ali i regiji˝, rekao je vijećnik DF-a u Gradskom vijeću Tuzle dr Zlatan Fatušić.

˝Radujemo se budućoj, i sigurni smo plodonosnoj saradnji sa partnerima u Gradskom vijeću Tuzle˝, poručuju iz Gradskog odbora Demokratske fronte Tuzla.

TIA

Komentari