Hadžihafizbegović žestoko izvrijeđao Abazovića: Mrcino, bitango, klošaru, nesorto

Revolt dijela javnosti nakon izjave crnogorskog premijera Dritana Abazovića da u Srebrenici nije počinjen genocid nad Bošnjacim već ljudima, ne jenjava, iako se Abazović izvinio majkama Srebrenice.

Povod za burne reakcije bila je Abazovićeva izjava data juče u Srebrenici. On je, boraveći na obilježanju 27 godina od zločina u Srebrenici, poručio da je 11. jula 1995. na tom mjestu ubijeno čovječanstvo, ali da je Bosna nastavila da živi.

„Danas, 27 godina nakon toga i dalje na Balkanu i živi duh mržnje, razdora, podjela koji se na svu sreću ne manifestuje ratnim dešavanjima, ali koji se manifestaciju politikama koje se zasipaju govorom mržnje ili negacijom istine i činjenica“, rekao je Abazović.

Glumac Emir Hadžihafizbegović na Fejsbuku je napisao šta misli o Abazoviću nakon njegove izjave u Srebrenici.

“Bitango, nesorto, smetljaru, mrcino i klošaru Dritane Abazoviću. Mali od kužine fašističke politike. Dobro si u Srebrenici smišljeno i namjerno ranio Bošnjake svojim monstruoznim govorom. Gori samo od tebe su oni koji su te pustili da nakon onakve blasfemije i džubraluka od govora nad mezarima počinjenog genocida nad Bošnjacima, dođeš do Srebreničkog kamena bola i tu položiš cvijeće. Duboko vjerujem da ćeš vrlo brzo biti proglašen personom non grata u Bosni i Hercegovini. Da Bog da te stigla suza svake srebreničke majke. Ti si zakržljala psihologija i polusvijet kakvi su ti i nalogodavci iz Beograda. Vrati dipolomu sarajevskom Univerzitetu, žoharu mali. i izrode. Odlaziš u istoriju kao ozbiljan š****”, napisao je on.

TIA

Komentari