Aktuelno

Tuzla i Kanton šute na novu “granatu” iz Beograda!?

Dokumentarna izložba u Beogradu “Kapija – I kad boli, istina je lijek”, prekinuta je 9. oktobra u Beogradu, u Centru za kulturnu dekontaminaciju od strane Miše Vacića, predsjednika Srpske desnice.  Ništa novo iz glavnog grada Srbije, to je bila još jedna granata iz Beograda ispaljena na slomljeno srce Tuzle. Vacić je bio samo haubica grada ispod Avale.

“Hrabrih” idiota Vacića je pun Beograd. Ljudi poput mladih aktivista “Moja incijativa” koji svake godine odaju počast mladosti Tuzle u glavnom gradu Srbije nisu ni u manjini već u rezervatu  Čudno je da još nema reakcije od zvaničnika grada Tuzle i Tuzlanskog kantona, na novo “granatiranje” Kapije koje se desilo 9. oktobra. Čemu šutnja na gradskom i kantonalnom nivou?

Nije zar da je dolazak izbora u drugi plan stavio dolazak  beogradske “granate” na Kapiju prije dva-tri dana? Zar je bitnija kampanja, od hitne reakcije povodom beogradskog šenlučenja na neviđenom bolu Tuzle?

Kako je bilo roditeljima djece sa Kapije kada su čitali i gledali video? Kako se idiot naslađuje njihovom tugom i pokazuje “hrabrost” nad bolnim srcima. Na svaku pomisao beogradskih monstruma poput Vacića, obaveza je i dužnost reagovati i žestoko odgovoriti od strane gradskih i kantonalnih funkcionera. Žestoka poruka morala se poslati Beogradu i to “brzom poštom”, naravno nije kasno još da se to uradi. Mora da se zna, za Kapiju uvijek ide žestok odgovor, odmah!

N.S.

 

Komentari